Baharatlar

Baharat, koku ve tat gibi hoşa giden özelliklerinden dolayı yetiştirilen bitkilerin kurutulmuş bölümlerine verilen genel ad. Baharat, bitkilerin toprakaltı gövdesi (kök- sap), soğan, gövde kabuğu, çiçek tomurcu­ğu, tepecik (stigma), meyve, tohum ya da yaprak gibi bölümlerinin kurutulmasıyla elde edilir. Son derece makbul olan baharat bitkileri özellikle tropik ve astropik bölge­lerde yetişen, tat ve kokuca keskin ya da acı ürünlerden oluşur. Ticarette en yaygın olan- lan karanfil, tarçın, kakule, zencefil ve karabiberdir. Baharat tohumları anason, kimyon, karamankimyonu, rezene, haşhaş ve susam gibi otsu bitkilerin minik, kokulu meyveleri ya da yağlı tohumlandır. Baharlı otlar ise mercanköşk, nane, kuşdili ve kekik gibi bitkilerin kokulu yapraklandır. Bütün bu baharat türleri yiyeceklere koku, tat ya da acılık katmak için kullanılır.

Nus Nus Baharatları ve karışım baharatları tamamen organik ve naturel halde , çiçek,  yaprak veya kabukları kurutularak, dört mevsim lezzet ve şifa dağıtırlar.

BAHARAT ÇEŞİTLERİMİZ

Nane

Maggi

Kekik

Toz Karabiber

Çam Fıstığı

Et Baharatı

Çekirdekli Pul Biber

Tane Karabiber

Tane Yeşil Karabiber

Karışık Tane Biber

Akbiber

Toz Antep Fıstığı

Lemon Pepper

Balık Baharatı

Osmanlı Baharatı

Rasal Ah Hanut

Özel Osmanlı Baharatı

Salata Baharatı

Sumak

Biryani

Smoke Et Füme

Tavuk Baharatı

Çorba Baharatı

Toz Kimyon

Köfte Baharatı

Özel İpek Pul Biber

Adres
Akşemsettin Mh. Sarı Abdullah
Efendi Sk. No:44/A Fatih/İstanbul
Telefon & Fax
Tel: +90 212 492 01 00
Fax : +90 212 492 01 00
Email
info@nusnus.com.tr
 satis@nusnus.com.tr
Çalışma Saatleri
Haftaiçi 10:00 – 00:00
Pazar 10:00 – 00:00