Bal Çeşitleri

Bal, bitkilerde bulunan ve nektar olarak adlandırılan tatlı sıvının, arıların vücudunda salgılanan bazı enzimlerle işlenmesi sonucu oluşan, yoğun, dayanıklı, yüksek vitamin değerlerine sahip, doğal bir besin maddesidir.

Binlerce bitki ve çiçeğin besleyici değerlerini taşıyan bal, yüzyıllardır  birçok hastalığa şifa olarak kullanılmıştır.

Bal üretimi ise, çok büyük emek isteyen bir iştir. 450 gr bal elde etmek  için , 17. 000 arının yaklaşık 10milyon çiçeği ziyaret ettiği bilinmektedir.

Bal Üzerine Önemli Gerçekler…

Ülkemiz, dünya arıcılığında önemli bir yere sahiptir. Özellikle doğu bölgelerimizde iklim ve coğrafi sebeplerle kaliteli ve doğal bal üretimi yapılabilmektedir.

Ancak ülkemizde bal tadına sahip, bal adı altında satılan ürünlerde bulunmaktadır. ‘Sahte bal’ diye bilinen bu ürünlerin bir kısmı mısır şurubu yada glikoz ve bal esansı kullanılarak yapılmaktadır. Sahte bal tuzakına düşmemek için hijyenik, denetimli koşullarda üretilen, donanımlı laboratuvarlarda analizleri yapılan balı tercih ediniz.

Bölgelere Göre Bal Çeşitleri

Türkiye fiziki haritası dikkatlice incelendiğinde yedi ayrı bölgenin coğrafi koşullarının, yükseltilerinin, yıllık yağış miktarlarının farklı olduğu anlaşılır. Tüm bunlar bitki örtüsünü de etkileyecek, bitki örtüsünün çeşitliliği ise bal çeşitliliğinde kendini gösterecektir.

Bal Çeşitlerimiz

Organik Süzme Çiçek Krem Bal(Oğul Balı)

Organik Karakovan Süzme Çiçek Balı

Organik Karakovan Petek Balı

Organik Kestane Salgı Balı

Organik Çam Salgı Balı

Organik Süzme Çiçek Balı

Organik Kekik Balı

????????????????????????????????????

Organik Polen

Organik Bal Sirkesi

????????????????????????????????????

Organik Karışım Bal

Organik Propolis

Adres
Akşemsettin Mh. Sarı Abdullah
Efendi Sk. No:44/A Fatih/İstanbul
Telefon & Fax
Tel: +90 212 492 01 00
Fax : +90 212 492 01 00
Email
info@nusnus.com.tr
 satis@nusnus.com.tr
Çalışma Saatleri
Haftaiçi 10:00 – 00:00
Pazar 10:00 – 00:00