Sort
Total of 17 products are displayed.

Kahve

Dünyanın dört bir yanında keyifle içilen kahvenin geçmişi 14. yüzyıl Etiyopya’sına kadar uzanıyor. Nemli ve sıcak iklimleri seven bu özel bitki, ilk olarak “Köleler Ülkesi” olarak anılan ve Habeşistan adı verilen Etiyopya’nın Kaffa yöresinde yer alıyor. Habeşistan’dan Yemen’e ve zamanla tüm Arap Yarımadası’na yayılıyor. Osmanlı’ya 16. yüzyılda Yemen Valisi tarafından getirilen bu özel içecek, kısa süre içinde yaygınlaşmaya başlıyor. Bu değerli içecek o kadar seviliyor ki sarayda bir de kahveci başı görev almaya başlıyor.

Osmanlı Sarayı’ndan gördüğü ilgiden sonra bütün halk tarafından sevilmeye başlayan kahve, özel pişirme yöntemi kullanılarak her yerde içilmeye başlıyor. İstanbul’dan tüm kentlere yayılan bu keyifli içecek, ilk başlarda zengin içeceği olarak algılanıyordu.  Ancak, kısa sürede tüm toplum tarafından ulaşılabilir oldu. Çeşitli lezzetleri kendi kalitesi ile bir araya getiren Nusnus kahvelerindeki çeşitlilik ile yine eşsiz lezzetler sunuyor.

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bu özel içecek, zamanla yeni nesil demleme yöntemleri ile popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Antioksidan özelliği ile bilinen kahve aynı zamanda dikkati toparlamaya da yardımcı olur. Kahvenin çeşitli çekirdekleri ile yapılan sayısız çeşidi bulunmaktadır. Her bir çeşidi keyifle içilen bu lezzetli içecek günümüzde hemen hemen her ortamda sohbetlerin değişilmez bir parçasıdır.

Nusnus güvencesiyle taze kavrulmuş ve çekilmiş kahve çeşitleri, istenilen pişirme ya da demleme yöntemlerinin uygulanmasıyla keyifli tadımlar ortaya çıkarıyor.

Kahve Çeşitleri ve Pişirme Yöntemleri

Odun ateşinde kavrulma yöntemiyle hazırlanan, damla sakızı aromasıyla farklı bir lezzet katılan, damla sakızlı tük kahvesinin ideal pişirilme şekliyle farklı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Her bir fincan su için 2 çay kaşığı kahveyi ekledikten sonra, kısık ateşte köpürene kadar pişirdiğinizde kahveniz içime hazırdır.

Sahlep, menengiç, krema, damla sakızı, keçi boynuzu kahveyle odun ateşinde kavruluyor ve ortaya Osmanlı Türk kahvesi çıkıyor. Kahveyi her fincana 2 çay kaşığı kadar ekledikten sonra kısık ateşte köpürene kadar pişirmeniz muhteşem bir tadıma hazırlamak için yeterlidir. İçime hazır olan bu lezzetli seçenekle harika bir tadım yaşayacaksınız.

Antep fıstığına benzer bir ağaç çeşidi olan menengiç ağacının meyvelerinden ortaya çıkan lezzetli menengiç kahvesi kokusu ve eşsiz aromalı tadı ve yumuşak bir içim deneyimi sunar. Toz menengiç süt ve su ile yapılabilir. Her bir fincan için dolu dolu 1 ölçek kahveden ve fincan ölçüsünde süt ya da suyu cezvede kısık ateşte karıştırarak lezzetli bir kahveye ulaşabilirsiniz.

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir?

Türk kahvesinin faydaları sunduğu lezzet kadar yüksektir. Kolesterolü düşüren kahvenin %40 oranında ağrı kesici etki yarattığı bilinmektedir. Meme kanseri riskini de azaltan bu değerli kahvenin günde 3 fincan tüketilmesiyle astım riski azalır. Nefesi rahatlatmaya yardımcı olan kahvenin bilinen en önemli faydalarından biri de diyabet ve parkinson rahatsızlıklarını önlemesidir.

Prepared by  T-Soft E-Commerce.